Iltatähti

 

Neulekerhon keittiössä tuoksui tänään neilikka ja kaneli. Mistään pipareista ei luonnollisesti ole kuitenkaan kyse.  Jouluun on noin kahdeksan viikkoa ja oli aika panna alulle perinteinen joululikööri, Iltatähti. Aiempina vuosina likööriä on tehty kotimaisista mustikoista, puolukoista ja kirsikoista. Tänä vuonna alkoholi maustettiin appelsiinilla, joka on ollut kokeilulistalla jo pitkään.

aineksetResepti on peräisin erään neulekerholaisen italialaisesta viinakalenterista. Koska kaksi kolmasosaa kerhon jäsenistä ei puhu italiaa, oli kolmas avuliaasti suomentanut ohjeen selvennykseksi. Hattivatit eivät liity aiheeseen.

resepti

Appelsiinin- ja sitruunankuoret silputtiin ja laitettiin muiden aineksien kanssa kattilaan kiehumaan.

silppuKymmenisen minuuttia kiehuttuaan liemi pääsi kuistin pöydälle jäähtymään.

liemiJäähtynyt liemi ja votka sekoitettiin keskenään ja kaadettiin tölkkiin.

tölkkiLiköörin annetaan tekeytyä kymmenen päivän ajan huoneenlämmössä, minkä jälkeen neste siivilöidään ja pullotetaan.

iltatähti

”Miten sitä tuli noin vähän? Riittääköhän se?”

Advertisements
This entry was posted in Juoma.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s