Sheikkailevat shukkapuikot

Neulekerho ei pidä lomaa neulomisesta edes lomalla. Romaniaan lähtiessä jokaisella oli puikot mukana, työnä varma matkaneule: sukat.

Matkaneulojat

Vinkkejä matkaneulojalle:
– ota puiset puikot mukaan lentomatkalle, sillä metallisia ei saa viedä matkustamoon
– kopioi tai ota kännykällä kuva neuletyön ohjeesta, jottei koko kirjaa tarvitse kantaa mukana
– suosi yksivärisiä ja pieniä käsitöitä, jotta matkatavaroille ja tuliaisille jää tilaa
– suosi pyörö- tai sukkapuikkoja, sillä pitkillä puikoilla työskentely matkatoverin kyljessä voi olla haastavaa
– muista nesteytys

Sheikkailu

Romaniaan matkustettiin Budapestin kautta, jonne pysähdyttiin pariksi päiväksi. Matka Romaniaan taittui junalla paikallisia viinejä maistellen – mm. unkarilaista Erkin Pikakivääriä, klassikkoa, joka on jo aikaa sitten poistunut Alkon valikoimista. Keski-Euroopan julkisessa liikenteessä katsotaan omien juomien nauttimista huomattavasti suopeammin kuin kotimaisessa liikenteessä. Ravintolavaunun tai kärrymyynnin puute ei häirinnyt, sillä neulekerho oli valmistautunut pitkiin junamatkoihin omilla eväillä.

Kaikki mitä olet luullut tietäväsi Romaniasta on väärin. Maa on kaunis, ihmiset ystävällisiä ja erittäin kielitaitoisia, ruoka hyvää, juoma halpaa, aurinko paistoi, linnut lauloi ja kukat kukki. Kaikin puolin erinomainen lomakohde. Neulekerho vietti viisi päivää Romanian toiseksi suurimmassa kaupungissa nimeltä Cluj-Napoca, joka on Transilvanian pääkaupunki. Cluj-Napocassa oli kaikki, mitä turisti tarvitsee: idyllinen vanha kaupunki, viehättäviä kahviloita, vilkas yöelämä ja hieman kaupungin ulkopuolella salaperäinen suolakaivos Salina Turda. Eräs paikallinen vannotti meitä menemään kaivokselle, mutta ei oikein osannut selittää miksi. Otimme neuvosta vaarin.

Cluj-Napoca

Kaivos löytyi kiemuraisen vuoristotien jälkeen pikkuisen kylän laitamilta vailla kunnon opasteita. Kaivoksen lämpötila oli pysyvästi 10-12 astetta, joka tuntui hellepäivänä ihanan viileältä. Ainakin alkuun. Kaivokseen oli rakennettu huikaiseva vapaa-ajankeskus. Siellä oli keilarata, minigolf, maailmanpyörä, soutelulampi ja amfiteatteri. Samalla kun ihmiset viihtyivät, he hengittivät kaivoksen terveellistä suolaista ilmaa. Suolaisiin seiniin koskeminen oli kuitenkin kielletty. Neulekerholla olikin suuri työ estää krapulaisinta jäsentään nuolemasta seiniä.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s