Maanantaineuleet

joululahja

Neulekerho on aloittanut yhteisen joululahjaprojektin. Työ on vielä suunnitteluasteella, mutta kirjoneulekuvio alkaa hahmottua. Tämä on ensimmäinen neulekerhon yhteinen käsityö. Sen on tarkoitus ilahduttaa monia ystäviä ja kadunmiehiä.

kalsarineule

1) Väriyhdistelmä ja kuvio voivat tuoda mieleen 1970-luvun pitkät kalsarit,  mutta kyseisestä neuleesta on tarkoitus tulla v-aukkoinen pusero. Ohje on Interweave knits -lehden talven 2010 numerosta. Nettikaupasta taannoin heräteostoksena tilatut langat löytyivät kaapin taaimmaisesta nurkasta, kirjaimellisesti. Merkki on Adriafil New Zealand, puikot numeroa 4,5 ja 5. Ohjeen ehdoton etu on, ettei neuleeseen tule saumoja. Vartalo-osa aloitetaan alhaalta, hihojen silmukat poimitaan hihansuista. Helpoin osuus on ohi,ja työ on tällä hetkellä siinä vaiheessa, että etu- ja takakappaleiden yläosat on erotettu toisistaan. Se tarkoittaa myös aina niin vaivaisen hidasta kirjoneuleen kutomista nurjalla puolella.

pingotus2) Pitkällinen haave on ollut väljäsilmukkainen, angorahtava neule. Onneksi neulekerhokollega muisti nähneensä määritelmät täyttävän ohjeen Novitan numerossa Talvi 2008. Tämä Naisen ruusuneuleen nimellä kulkeva ohje on hyvin simppeli, ja paidan kappaleet valmistuivat parissa viikossa. Paitaan ei tosin tule ohjeen nimessä mainittuja ruusuja. Puikkokoko on 8 ja lankana Novita Rose Mohair. Pingotusapuna toimii näppärästi retkialusta.

postailua

3) Näin joulun alla pitäisi ehkä tehdä neuletöitä, joiden epäonnistumisesta ei ole pelkoa (kuten esim. villasukkia). Sen sijaan työn alla on taas uusi ohje, joka on jo hetken odotellut puikoille pääsyä. Kyseessä on Ravelrystä bongattu versio eräästä Once Upon A Time -sarjassa esiintyneestä neulemyssystä, jonka ohje löytyy täältä. Toivon mukaan myssyn koko on sopiva jo näin ensimmäisellä yrittämällä, muiden Ravelry-neulojien suosituksesta siitä tuli jätettyä jokunen kuviokerta pois. Lankana tässä projektissa on Novitan Nalle ja työvälineenä 3,5 pyöröpuikot.

Seuraavan kerran neulekerho kokoontuu merellisissä tunnelmissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s