Viinipäivän seisaus

Neulekerho vietti viinipäivän seisausta. Paikallisen sanomalehden mukaan se on päivä, jolloin syksyllä on aika siirtyä valkoviinistä punaviiniin. Neulekerho siirtyi ainakin glögikauteen.

1) Vihreä jättihuivi on vihdoin edennyt pingotusvaiheeseen, joka muutaman viini-, kuohuviini- ja glögilasillisen jälkeen koetteli koko neulekerhon hermoja. Pitkälle sivulle piti aina vain lisätä neuloja, jotta huivin reuna välttyisi kuivuessaan ja kiristyessään ei-toivotulta pikkuvuoristokuviolta. Ja kun neulat sitten loppuvat, virkattu reunus pitää pingottaa narujen avulla. Tuntematon mutta pakon sanelema tekniikka kaikille osallistujille. Anteeksi, vuokranantaja, osa neuloista saattoi upota muovimattoon asti.

2) Lohkolämmitin tilaustyönä. Erään neulekerholaisen työkaveri on jo pari talvea ihaillut neulottua polkupyörän satulansuojaa, joka on hyvä kaivaa esiin aina hallan myötä. Tilaajan toive oli ”ei mitään maanläheisiä värejä, niin, ja musta pohja”. Työ on tilattu valmistumaan tässä pyhäinpäivän viikonloppuna. Ensi viikolla saa taas vaikka pakastaa…

3) Novitan neulemyssy valmistui viikonloppuna! Tosin, ohjeen mukaisia korvaläppiä siihen ei tullut neulottua, mallissa riittää jo muutenkin pureskeltavaa. Novitan ohjeissa ei juuri koskaan ole kuvaa pipomalleista takaapäin, ei myöskään tästä, mikä on suuri puute. Myssy oli nopea neuloa ja kaikesta skeptisyydestä huolimatta lopputulos on yllättävän hauska. Lankoina on käytetty ohjeen mukaisia Puro- ja 7 Veljestä -lankoja sekä 4,0 mm pyörö- ja sukkapuikkoja. Molemmista keristä jäi vielä lankaa ylikin, mutta koska harmaa seiskaveikka oli jo ”korkattu”, niin langanmenekkiä on vaikea arvioida.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s