Itadakimasu!

Neulekerholla oli ilo saada vieraakseen japanilainen sushikakkumestari. Eräissä syksyn juhlissa pääsimme tutustumaan tämän mestarin kehittelemään sushiherkkuun. Vaadimme välittömästi saada kurssitusta aiheeseen liittyen.

Riisin valmistamiseen kului pari tuntia. Sitä pestiin, huuhdeltiin, kuivattiin, keitettiin, haudottiin ja jäähdytettiin.

Kypsään riisiin sekoitettiin soijapohjainen kasvisliemi, johon laitettiin mm. siitakesieniä, porkkanaa ja inkivääriä. Ja kaikki tietysti japanilaiseen tapaan sievästi silputtuina.

Yksi vaativimmista työvaiheista oli ohuen ohuen munakkaan valmistus. Pannu kuumennettiin aluksi ja pohja jäähdytettiin märän pyyhkeen päällä pikaisesti ennen jokaisen munakkaan paistamista. Se sujui kuitenkin hyvin ammattitaitoisen opettajan johdolla.

Kun kaikki ainekset oli silputtu, suikaloitu, sekoitettu ja sulatettu, koottiin kakku suurelle tarjoilulautaselle. Opetuslasten pyynnöstä toinen puoli päällystettiin lohella, toinen katkaravulla. Pinnalle ripoteltiin koristeeksi munakkaan lisäksi vihreitä papuja ja merilevää.

Lopputulos oli maukas ja riittoisa.

Ja vielä analyyttinen loppupohdinto: sushikakku vs. perinteinen sushi

+ näyttävä
+ ei niin paljon näpertelyä, kun ruokitaan suurempaa joukkoa
+ helposti muunneltavissa
– vaikeampi miellyttää allergikkoja tai muita ruokarajoitteisia
– täytteiden epätasainen jakaantuminen jokaista suupalaa kohden

Neulekerho suosittelee kakkua wasabin ja soijakastikkeen kanssa.

Advertisements
This entry was posted in Ruoka.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s